Vacature Imam moskee Roosendaal

Vacature Imam moskee Roosendaal

De islamitische vereniging Roosendaal (IVR/MICR) is sinds haar oprichting in 1976 gegroeid van een klein gebedshuis, waar gelovigen bij elkaar kwamen om Allah te aanbidden, tot de grootste moskee in West-Brabant. Een modern gebouw fungeert voor meer dan 800 leden als cultureel centrum, opleidingsinstituut en nog veel meer. Maar boven alles is het een plek waar jong en oud samenkomen om Allah te gedenken. De gebedsruimte is uiteraard het hart van de vereniging en van het gebouw, zoals de imam dat is binnen de gemeenschap. Deze actieve gemeenschap is dan ook op zoek naar een imam. Het gebouw, dat van alle gemakken en faciliteiten is voorzien, gecombineerd met de actieve en betrokken leden maakt het de ideale plek voor een gemotiveerde en ambitieuze imam om het verschil te maken in de samenleving. De IVR is van oudsher een moskee die zijn blik naar buiten richt en een positieve rol in de maatschappij wilt bekleden. Kortom, het is een bruisend geheel waar veel activiteit is en waar men altijd op zoek is naar vooruitgang en verbetering. Bent u geïnteresseerd? Kijk hieronder of u voldoet aan ons profiel.

Profielomschrijving:

– Een afgeronde Theologische opleiding op HBO-niveau of gelijkaardig werk- en denkniveau.
– Kent de gehele Koran uit het hoofd en de regels waarmee gereciteerd wordt.
– Uitstekende beheersing van de Arabische taal en kan zich goed verstaanbaar maken in het Nederlands.
– Beschikt over goede karaktereigenschappen en is een voorbeeld voor anderen.
– Fungeert als vertrouwenspersoon.
– Goede contactuele en representatieve vaardigheden.
– Is flexibel, betrokken en stressbestendig.
– Zet zich in om de gemeenschapszin van de leden te vergroten.
– De imam blijft zich ontwikkelen op religieus gebied en de Nederlandse taal.
– De imam is op de hoogte van de Nederlandse normen en waarden.

Functieomschrijving:

– Het geven van preken en lezingen voor het vrijdaggebed, tijdens de ramadan en met Islamitische feestdagen.
– Affiniteit met samenstellen en ontwerpen van lessen/cursussen voor zowel jongeren als ouderen
– Het uitvoeren van de dagelijkse gebeden (vijf keer per dag).
– Toezien op het Koran onderwijs.
– Bevorderen van de onderlinge contacten tussen moslims en tussen andere (kerkelijke) instanties.
– Ondersteunen van het dagelijkse bestuur om sociale, culturele en religieuze activiteiten voor de leden en buurtbewoners te organiseren.
– In speciale gevallen gelovigen bezoeken (zieken etc.).
– Het bemiddelen bij geschillen.
– De rust bewaken binnen de gemeenschap.

Het salaris zal op basis van leeftijd, ervaring en opleiding in overleg worden vastgesteld met een maximum van € 2,550 bruto per maand. Dit salaris is exclusief vakantiegeld en bonussen.

Bij interesse kunt u een mail sturen naar secretaris@micr.nl met uw sollicitatiebrief en CV.
Voor vragen en/of informatie kunt u bellen naar 0031 (0) 6 42157182 en vragen naar Abderrahman Jahjah.

Persbericht

PERSBERICHT ( 23 November 2017 )

 “LEEFBAAR”

Moskee Roosendaal: Sinds jaar en dag staat MICR met beiden benen in de samenleving. Bewust is er gekozen voor een transparante en open houding ten opzichte van de samenleving. Er is uitstekend contact met de lokale autoriteiten (gemeente, politie), de lokale bevolking, scholen en verschillende welzijnsinstellingen. Met regelmaat worden maatschappelijke kwesties aangekaart en opgepakt binnen deze verhouding. Zo is er bijvoorbeeld recentelijk een burgemeestersoverleg geweest inzake radicalisering, waarin burgemeesters en moskeebesturen van de regio dit probleem in beeld proberen te krijgen.
De bestuursleden worden op een democratische manier aangesteld middels een 3-jaarlijkse verkiezing. Het is ons streven om mensen in het bestuur te krijgen uit alle lagen van de bevolking. Dat er nu iemand bij zit die al meer dan 12 jaar jongerenwerker is, wordt als een absolute meerwaarde ervaren. Veel problemen in de samenleving zijn terug te voeren op de jeugd en van de kennis en competenties die het betreffende bestuurslid bezit,  word gretig gebruik gemaakt.

De verrassing was dan ook groot toen we een artikel van BN de Stem onder ogen kregen waarin de integriteit van een bestuurslid, dhr. Jahjah, ter discussie werd gesteld door dhr. Roks (fractievoorzitter Leefbaar Etten-Leur). Ook werd MICR weggezet in het artikel als een radicale moskee waar met regelmaat radicale sprekers werden uitgenodigd. We benadrukken dat er een zeer streng deurbeleid geldt als het gaat om gastsprekers. Verder is er in de statuten vastgelegd (door de algemene leden) welke stroming ons moskee volgt en dit wordt strikt ten uitvoer gebracht en gecontroleerd door de imam. Deze stroming is alles behalve radicaal. De sprekers mogen bij ons alleen preken als het binnen deze stroming valt. Geen van de gastsprekers die zijn uitgenodigd staan op een zwarte lijst of staan te boek als radicaal. Het is echter altijd goed om het deurbeleid tegen het licht te houden.

De insinuaties dat het betreffende bestuurslid een dubieuze rol zou spelen door zijn dubbele functies, is ongefundeerd en zelfs discriminerend. Er wordt namelijk gesuggereerd dat het feit dat dhr. Jahjah zowel bestuurslid is van MICR als jongerenwerker zorgt voor ondermijning. Hier wordt de indruk gewekt dat enkel de religie die dhr. Jahjah aanhangt, namelijk de islam, reden is om hem van zijn functie als jongerenwerker te ontheffen. De werkgever van Jahjah, kan zich niet herkennen in het beeld dat van hem geschetst wordt en neemt hier ook afstand van.

Het gebeurt vaker dat vlak voor een verkiezing bepaalde zaken op scherp worden gesteld en er sprake is van verkiezingsretoriek. MICR heeft een jarenlange traditie van het openstellen van de moskee voor ALLE belangstellenden. Wij nodigen dhr. Roks (fractievoorzitter van Leefbaar Etten-Leur) dan ook van harte uit om langs te komen en met het bestuur in gesprek te gaan.